Wijkgenoot in Keizerslanden, Deventer

Heeft u al gehoord van Wijkgenoot? Een samenwerking in Deventer die ervoor zorgt dat ouderen en jongeren elkaar ontmoeten en ondersteunen. Ouderen met een sterk sociaal netwerk kunnen langer zelfstandig thuis wonen. Vanuit die gedachte bestaan er al enkele ‘Voorzorgcirkels’ in de Deventer wijk Keizerslanden. Hier ontmoeten (toekomstige) ouderen elkaar, ze ondernemen samen dingen en delen kennis en ervaringen met elkaar en met medebewoners in de wijk. Het samenwerkingsverband Wijkgenoot breidt deze Voorzorgcirkels uit en koppelt daar ook jongeren aan.

Wat is het idee precies?
Heel simpel. Jongeren helpen ouderen met praktische klussen, gezelschap, en het organiseren van activiteiten. Dit zorgt niet alleen voor een betere ondersteuning voor ouderen, maar geeft jongeren ook zinvolle uitdagingen en trainingen.

Dankzij een subsidie van de Rijksoverheid gaat Woonzorg Nederland samen met Humanitas, Salland Zorgkantoor, Raster, De Buurtbrouwerij, FC RDC, KonnecteD en woonbedrijf ieder1 aan de slag om deze cirkels te laten groeien. Deze zorginitiatieven verbinden jong en oud in de buurt en zorgen voor een hechte gemeenschap waar iedereen elkaar helpt.