Thorbeckesingel e.o.

Groot onderhoud/woningverbetering in 13 woningen aan de Thorbeckesingel, Dr. Kuyperstraat en Troelstralaan in de wijk Waterkwartier te Zutphen.

Woning informatie

Kenmerken

Type
Onderhoudsproject
Status
In uitvoering
Planning

start augustus 2020

oplevering december 2020

Aannemer

Hemink Groep B.V.

Contact?

Bent u bewoner en wilt u meer weten over het project, dan kunt u contact opnemen met Stef Mensink (Consulent Klant en Wonen, wijkteam Waterkwartier) via telefoonnummer 088 111 0 340/ / wijkteamwaterkwartier@ieder1.nl.

Bent u geen bewoner maar toch nieuwsgierig naar het project, dan kunt u contact met ons opnemen via ons algemene telefoonnummer
088  111 0 222.

 

Thorbeckesingel e.o. 

De wijk Waterkwartier kenmerkt zich doordat er veel eengezinswoningen en meergezinswoningen (flats) te vinden zijn waarvan het merendeel (ongeveer 70% van het totaal) van een verhuurder/corporatie zijn. Over het algemeen blijven bewoners lang wonen in deze knusse eengezinswoningen.

Wat gaat er gebeuren?
In de wijk Waterkwartier worden 13 grondgebonden woningen, gelegen in de Staatsliedenbuurt, verbeterd. De woningen met bouwjaar 1958 worden verduurzaamd in combinatie met planmatig onderhoud om de woningen naar energielabel A te brengen. Het gaat om Thorbeckesingel 1 t/m 13, Dr. Kuyperstraat 1 t/m 5 en Troelstralaan 72 t/m 76. 
Het project bestaat uit drie onderdelen:
1. Energetische verduurzaming (label A)
2. Asbestverwijdering
3. Keuken-, badkamer- en toiletrenovatie (mits hiervan de beoogde leeftijd is bereikt)

Nadat de benodigde participatie van bewoners was binnengehaald is de voorbereiding voor de uitvoering gestart. Voor de bewoners zijn in de omgeving tijdelijke logeerwoningen ingericht. Inmiddels zijn de eerste bewoners verhuisd naar hun tijdelijke adres en is de aannemer met de werkzaamheden begonnen.