Schouwlaak

Woning informatie

Kenmerken

Type
Onderhoudsproject
Status
In voorbereiding
Planning

Start uitvoering 2e helft 2020

Aannemer

Hegeman Almelo

Contact?

Bent u bewoner van 'De Schouwlaak' en wilt u meer weten over het project, dan kunt u contact opnemen met Lia Brinks of Stef Mensink (Consulent Klant en Wonen, wijkteam Waterkwartier) via telefoonnummer 088 111 0 340.

Bent u geen bewoner maar toch nieuwsgierig naar het project, dan kunt u contact met ons opnemen via ons algemene telefoonnummer 088  111 0 222.

Schouwlaak (Beethovenstraat 259 t/m 384)

Ten Zuid-Westen van de wijk Waterkwartier ligt de buurt Helbergen waarin de flat  'Schouwlaak'  zich bevindt. Het totaal aantal woningen in deze Zutphense buurt is 837 en het grootste deel hiervan is gebouwd in de periode tussen 1950 en 1970. Deze buurt kenmerkt zich doordat er veel meergezinswoningen (flats) te vinden zijn waar het merendeel (ongeveer 70% van het totaal) van een verhuurder/corporatie zijn. De flat Schouwlaak is in de jaren '90 omgeturnd naar een seniorencomplex, waarin tot op de dag van vandaag overwegend senioren wonen.

Wat gaat er gebeuren?

In de tweede helft van 2020 starten we met woningverbetering waarbij we alle woningen opwaarderen naar een beter energie label. Dit betekent dat bij vergelijkbaar gebruik het minder energie kost (gas en elektra) om de woningen te verwarmen, met als gevolg minder CO2 uitstoot. Hierbij wordt extra aandacht gegeven aan het comfort na de renovatie. Dit doen we door in gesprek te gaan met bewoners om te horen hoe de woning en omgeving nu ervaren wordt. We gaan de woningen beter isoleren en de badkamers/toiletten, mits deze de levensduur hebben bereikt, vervangen.