Modernisering Hemonystraat e.o.

Dit project betreft de woningverbetering van 22 woningen zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Op basis van alle informatie en wensen is het verbeterplan “Modernisering 22 woningen Hemonystraat e.o. te Zutphen” opgesteld en uitgevoerd.

Woning informatie

Kenmerken

Type
Renovatieproject
Status
Gereed
Planning

December 2017 opgeleverd

Aannemer

Ter Steege Bouw Vastgoed bv

Foto’s

Situatie

Nieuw straatbeeld

De werkzaamheden

Om woningen in een goede staat te houden en het wooncomfort voor huurders te verbeteren voert Woonbedrijf ieder1 projectmatig onderhoud uit. Samen met Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen is het projectmatig onderhoud aan de 22 woningen Hemonystraat e.o. uitgevoerd.

De woningen zijn zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant verbeterd. Op basis van alle informatie en wensen is het verbeterplan “Modernisering 22 woningen Hemonystraat e.o. te Zutphen” opgesteld en tot uitvoering gebracht. Dit plan is in samenwerking met de klankbordgroep opgesteld en voorgelegd aan de bewoners. Meer dan 70% van de bewoners heeft ingestemd met het plan.

Er zijn reguliere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. De woningen zijn eveneens comfortabeler en energiezuiniger geworden. Ook zijn vocht, tocht en kou aangepakt. De woningen maken hierdoor gemiddeld 4 labelsprongen, waardoor de energierekening omlaag gaat.

De volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd: 

  • vernieuwen van de keuken (afhankelijk van de leeftijd van de keuken);
  • vernieuwen van de badkamer en toilet (afhankelijk van type woning en leeftijd badkamer en toilet);
  • isolerende maatregelen aan vloer en dak;
  • vervangen van de houten kozijnen met HR++ beglazing, inclusief nieuwe voordeur en achterdeur;
  • aanbrengen van mechanische ventilatie;
  • plaatsen van een nieuw geïsoleerd dak inclusief nieuwe dakgoten en dakpannen;
  • opschonen van het achterpad en aanbrengen extra verlichting.

De bewoners konden tijdens de werkzaamheden in de woning blijven wonen. Er was geen modelwoning aanwezig in het woonblok. Wel zijn een aantal werkzaamheden als proef uitgevoerd in de leegstaande woning. Deze werkzaamheden konden voorafgaand aan de uitvoering door de bewoners worden bekeken. Tijdens de uitvoering heeft deze woning gefungeerd als locatie voor het spreekuur voor bewoners.

Informatie

De ideeën van de bewoners, de wensen van Woonbedrijf ieder1 en de onderzoeken die al door Ter Steege in de woningen zijn uitgevoerd, zijn samengevoegd tot een planvoorstel. De klankbordgroep, bestaande uit 3 bewoners, heeft meegewerkt aan deze planvorming. Dit plan is voorgelegd aan de bewoners op de informatieavond op 8 mei.

Alle bewoners hebben een informatiebrochure over dit project ontvangen. U vindt deze informatie onder 'Brochures en links'.

Planning

De woningen zijn in december 2017 opgeleverd.