Modernisering Hemonystraat e.o.

De woningen worden zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant verbeterd. Op basis van alle informatie en wensen is het verbeterplan “Modernisering 22 woningen Hemonystraat e.o. te Zutphen” opgesteld.

Woning informatie

Kenmerken

Type
Renovatieproject
Status
In voorbereiding
Planning

Medio augustus start werkzaamheden.

Medio november uitvoering gereed.

Aannemer

Ter Steege Bouw Vastgoed bv

Foto’s

Situatie

Huidig straatbeeld

 

Werkzaamheden buiten

 

Werkzaamheden binnen

De werkzaamheden

Om woningen in een goede staat te houden en het wooncomfort voor huurders te verbeteren voert Woonbedrijf ieder1 projectmatig onderhoud uit. Binnenkort wordt samen met Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen gestart met projectmatig onderhoud aan de 22 woningen Hemonystraat e.o.

De woningen worden zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant verbeterd. Op basis van alle informatie en wensen is het verbeterplan “Modernisering 22 woningen Hemonystraat e.o. te Zutphen” opgesteld. Dit plan is in samenwerking met de klankbordgroep opgesteld en voorgelegd aan de bewoners. Meer dan 70% van de bewoners heeft ingestemd met het plan.

De woningen worden comfortabeler en energiezuiniger. Ook worden er reguliere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Vocht, tocht en kou worden aangepakt. De woningen maken gemiddeld 4 labelsprongen, waardoor de energierekening omlaag gaat.

De volgende werkzaamheden zijn in het verbeterplan opgenomen: 

  • vernieuwen van de keuken (afhankelijk van de leeftijd van de keuken);
  • vernieuwen van de badkamer en toilet (afhankelijk van type woning en leeftijd badkamer en toilet);
  • isolerende maatregelen aan vloer en dak;
  • vervangen van de houten kozijnen met HR++ beglazing, inclusief nieuwe voordeur en achterdeur;
  • aanbrengen van mechanische ventilatie;
  • plaatsen van een nieuw geïsoleerd dak inclusief nieuwe dakgoten en dakpannen.

De werkzaamheden in de woning worden in maximaal 15 dagen per woning uitgevoerd. De bewoners blijven in die periode in de woning wonen. Er is geen modelwoning aanwezig in het woonblok. Wel zijn al een aantal werkzaamheden als proef uitgevoerd in de leegstaande woning. Deze werkzaamheden kunnen voorafgaand aan de uitvoering door de bewoners worden bekeken. Deze woning fungeert tijdens de uitvoering als locatie voor het spreekuur voor bewoners.

Informatie

De ideeën van de bewoners, de wensen van Woonbedrijf ieder1 en de onderzoeken die al door Ter Steege in de woningen zijn uitgevoerd, zijn samengevoegd tot een planvoorstel. De klankbordgroep, bestaande uit 3 bewoners, heeft meegewerkt aan deze planvorming. Dit plan is voorgelegd aan de bewoners op de informatieavond op 8 mei.

Alle bewoners hebben een informatiebrochure over dit project ontvangen. U vindt deze informatie onder 'Brochures en links'.

Planning

De omgevingsvergunning is verleend en meer dan 70% van de bewoners heeft ingestemd met het plan. De uitvoering start medio augustus en de woningen worden medio november 2017 opgeleverd. De werkzaamheden binnen in de woning duren maximaal 15 dagen.