Vetkampbuurt

Woning informatie

Kenmerken

Type
Renovatieproject
Status
In uitvoering
Planning

Mei start werkzaamheden

September uitvoering gereed

Aannemer

WDW Ontwikkelend beheer

De werkzaamheden

Om woningen in een goede staat te houden en het wooncomfort voor huurders te verbeteren voert Woonbedrijf ieder1 groot onderhoud uit. Meer dan 70% van de bewoners heeft ingestemd met de plannen. WDW is gestart met het groot onderhoud aan de 42 woningen in de Vetkampbuurt.

De woningen worden zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant onderhouden en verbeterd. Op basis van alle informatie en wensen van bewoners is het verbeterplan “Groot onderhoud 42 woningen Vetkampbuurt” opgesteld. Dit plan is in samenwerking met de bewoners opgesteld naar aanleiding van de individuele keukentafelgesprekken die zijn gevoerd. De woningen worden comfortabeler en energiezuiniger. Ook worden er reguliere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Vocht, tocht en kou worden aangepakt. De woningen maken gemiddeld 4 labelsprongen, waardoor de energierekening omlaag gaat.

De volgende werkzaamheden zijn in het verbeterplan opgenomen: 

  • vernieuwen van de keuken (afhankelijk van de leeftijd van de keuken);
  • vernieuwen van de badkamer en het toilet (afhankelijk van type woning en leeftijd badkamer en toilet);
  • aanbrengen van mechanische ventilatie;
  • isolerende maatregelen ter plaatste van de houten begane grondvloer;
  • de gevels worden gereinigd en het voegwerk wordt vervangen;
  • de houten kozijnen worden vervangen door kunststof kozijnen met HR++ beglazing, inclusief nieuwe voordeur en achterdeur;
  • het plaatsen van een nieuw geïsoleerd dak inclusief nieuwe dakgoten en dakpannen;
  • de tuinmuren, berging en het achterpad krijgen een opknapbeurt en waar nodig wordt extra verlichting aangebracht.

De werkzaamheden in de woning worden in maximaal 15 werkdagen per woning uitgevoerd. De bewoners kunnen in die periode in de woning blijven wonen. In het project is één van de woningen als modelwoning uitgevoerd. Hier kunnen alle werkzaamheden voorafgaand aan de uitvoering bij de andere woningen door de bewoners worden bekeken. Daarnaast fungeert deze modelwoning als uitrustwoning voor bewoners om even de drukte tijdens de werkzaamheden in hun eigen woning te kunnen ontlopen.

Planning

De modelwoning is gereed. De renovatie is eind mei gestart en alle woningen worden in september 2017 opgeleverd. Elke dag wordt er een woning opgestart en per woning duren de werkzaamheden maximaal 15 dagen.

Informatie

Alle bewoners hebben een informatiebrochure over dit project ontvangen. U vindt deze informatie onder 'Brochures en links'.