Steenbrugge fase 1

Woning informatie

Aan de noordzijde van de stad Deventer komt de nieuwe wijk Steenbrugge te liggen. In Steenbrugge woon je buiten, maar heb je de stad binnen handbereik. In de eerste fase van Steenbrugge worden er 400 woningen gebouwd. Woonbedrijf ieder1 realiseert hierin 130 sociale huurwoningen. De overige 270 (koop)woningen worden door de overige ontwikkelaars gebouwd. In september 2017 is gestart met de bouw van de eerste 57 sociale huurwoningen waarvan het eerste deel mogelijk al in de laatste maand van 2017 óf de eerste maanden van 2018 zullen worden opgeleverd.

Ligging

Het gebied strekt zich uit van de Raalterweg tot bijna aan de Boxbergerweg en van het Wezenland tot aan de Wechelerweg. Ten zuiden van Steenbrugge stroomt de Zandwetering. Langs het water is het Zandweteringpark aangelegd. Het park vormt de verbinding met de naastgelegen wijk Keizerslanden. Boven Steenbrugge begint het Sallandse landschap. Of eigenlijk start dat al in Steenbrugge zelf, met het Steenbrugger Bos, de lanen en de waterlopen.

Achtergrond

In Steenbrugge komt een diversiteit aan woningen. Duurzaamheid is hierbij van groot belang. Zo is de gehele wijk gasloos en worden er alleen maar energiezuinige woningen gebouwd. De wijk krijgt een dorpse uitstraling met een grote variëteit aan woningtypen. Zo worden er comfortabele eengezinswoningen (huur), ruime tweekappers (koop) en vrijstaande woningen (koop) gerealiseerd, ontworpen door verschillende architecten. Het resultaat… een verrassend straatbeeld.

Woningen

De 130 sociale huurwoningen van Woonbedrijf ieder1 worden in 3 fases gebouwd: Fase 1: start bouw in september 2017 - oplevering eerste kwartaal 2018. Fase 2: start bouw in november 2017 – oplevering in het tweede kwartaal 2018. Fase 3: start bouw eind 2018 – oplevering begin 2019.

De 57 ruime rijwoningen uit fase 1 zijn verdeeld over 10 verschillende woningblokken. Het zijn zeer energiezuinige en gasloze woningen, waarbij de warmtevoorziening via stadsverwarming is geregeld én zonnepanelen op het dak zorgen voor teruglevering op de eigen electrameter. De woningen beschikken op de begane grond over een ruime woonkamer met open keuken en toegang op de achtertuin met berging. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer voorzien van een 2e toilet. Op de tweede verdieping bevindt zich een ruime zolder.

In de basis zijn er maar 2 verschillende woningtypes: een tussenwoning (plattegrond) en een hoekwoning (plattegrond), maar bijna geen enkele woning is hetzelfde door de wisselende voor- en zijgevels. Vind de woning die u het meest aanspreekt op de bijgesloten tekeningen.

Het parkeren gebeurt hoofdzakelijk in parkeerhoven aan de achterzijde van de woningen, waarbij parkeerplaatsen niet zijn toegewezen. Daarnaast worden er ook voldoende parkeerplekken gecreëerd langs de straten. De woningen hebben een oppervlakte van ca. 110m2. De kavels hebben een gemiddelde maat van ca. 120-130 m2.

Verhuur

De inschrijving/verhuur verloopt via: www.woonkeus-stedendriehoek.nl

Wij adverteren deze eerste 57 woningen van 13 tot en met 22 oktober 2017 op Woonkeus. Om hierop te kunnen reageren, dient u ingeschreven te staan als woningzoekende bij Woonkeus-Stedendriehoek.

Let op: deze woningen krijgen een huurprijs van € 710,68 (prijspeil januari 2017). Aan deze huurcategorie zijn inkomstenvereisten verbonden. Houd hier a.u.b. rekening mee wanneer u voornemens bent te reageren.
Kijk hiervoor ook naar de tabel ‘Passend toewijzen’ op: https://www.woonkeus-stedendriehoek.nl/informatie/passend-toewijzen/

Meer informatie over het huren van een sociale huurwoning bij Woonbedrijf ieder1 leest u hier.
Overige informatie is te vinden onder het tabblad 'Brochures en links'.