Scholierstraat Kosterstraat

Woning informatie

Kenmerken

Type
Renovatieproject
Status
Gereed
Planning

Gereed augustus 2018

Aannemer

WDW Ontwikkelend beheer

Foto’s

De woningen

Het project bestaat uit 40 duplexwoningen verdeeld over 3 woonblokken. De woningen zijn gelegen in de wijk Keizerslanden in de buurt Tuindorp.

 

De werkzaamheden

Om de woningen in een goede staat te houden en het wooncomfort voor huurders te verbeteren voert Woonbedrijf ieder1 projectmatig onderhoud uit. Samen met de klankbordgroep en de aannemer (WDW) is onderzocht op welke manier de 40 woningen Scholierstraat e.o. kunnen worden verbeterd.

In de basis moeten de woningen comfortabeler en energiezuiniger worden. Ook worden er reguliere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Vocht, tocht en kou worden aangepakt. De woningen worden energetisch verbeterd, waardoor de energierekening omlaag gaat.

Isolatie

Het hellend dak, kozijnen, de gevel en de bodem worden zo geïsoleerd dat de energie-index van 2,32 naar een energie-index van 1,2 verbetert.

Plattegrond

In de benedenwoningen is de huidige badkamer gesloopt, een binnendeurkozijn en een binnenwand verwijderd. Op deze plek is de nieuwe bijkeuken gerealiseerd. De slaapkamer is hierbij verder naar de achterzijde gebouwd, waardoor er ruimte is ontstaan voor een nieuwe badkamer. Door deze uitbouw is er voor de bovenwoningen een dakterras ontstaan.

Informatie

De ideeën van de bewoners, de wensen van Woonbedrijf ieder1 en de onderzoeken die al door WDW in de woningen zijn uitgevoerd, zijn samengevoegd tot een planvoorstel. Meer dan 70% van de bewoners is akkoord gegaan met dit planvoorstel.

Planning

De omgevingsvergunning is reeds verleend en de bewoners hebben de presentatiemap gekregen met daarin het vernieuwde verbeterplan (zie onder “brochures en links”) en de akkoordverklaring. In dit verbeterplan worden de werkzaamheden, planning en keuzes uitgebreid omschreven. Januari 2017 is gestart met de werkzaamheden die wij voor de bouwvakantie hopen af te ronden.