Woningcorporaties in actie tegen de verhuurderheffing

Deze week betaalden alle woningcorporaties weer de jaarlijkse verhuurderheffing, een belasting op sociale huurwoningen die we betalen naast andere belastingen. In totaal wordt hiermee 1,7 miljard afgedragen aan de staat, geld dat rechtstreeks naar de staatskas gaat. Dit betekent dat van elke huurder van ons zo'n twee maanden huur direct in de staatskas verdwijnt. Geld dat niet geïnvesteerd kan worden in onderhoud en verduurzaming van hun woningen en het bouwen van nieuwe betaalbare woningen. Daarom maken wij, samen met 200 andere woningcorporaties, principieel bezwaar tegen de verhuurderheffing.

Wij willen dat deze 1,7 miljard aan huuropbrengsten die nu worden afgedragen aan de staat wordt ingezet voor de volkshuisvesting. Daarom voeren we samen met de Woonbond de actie #ikwileenhuis Op de website wooncrisis.nl delen honderden woningzoekenden hun vaak schrijnende verhaal.

Ook u kunt deze actie steunen! Like of deel deze berichten via uw eigen social media, bijvoorbeeld LinkedIn of Twitter en gebruik de hashtags #ikwileenhuis #wooncrisis

 

 

Terug naar overzicht