Vervanging omstreden cv-ketels Agpo-Ferroli

In de media hebben deskundigen twijfels geuit omtrent de veiligheid van enkele modellen cv-ketels van het merk Agpo Ferroli. Het gaat hierbij niet om alle type cv-ketels van Agpo Ferroli, maar om de typen Econpact, Megadens, Ultima en Mega Lux, met een productiedatum van voor 2011.

Onze acties
Na de uitzending van het programma 'Kassa' hebben wij in kaart gebracht hoeveel ketels van welke typen in onze woningen zijn geïnstalleerd..In totaal hebben wij 195 cv-ketels van het merk Agpo Ferroli in onze woningen. Hiervan behoren 111 cv-ketels tot omstreden categorie. Besloten is dat we deze cv-ketels vervroegd uit voorzorg  vervangen. Bij de overige 84 cv-ketels blijven we, conform advies van onze beide leveranciers Van Dam Technisch Beheer bv en Breman Woningbeheer, regulier éénmaal per twee jaar onderhoud plegen. Bij goed uitgevoerd regulier onderhoud is deze ketel volgens deskundigen veilig. Beide installatiebedrijven die voor ons het onderhoud aan de ketels uitvoeren zijn bekend met het specifieke en uitgebreide onderhoudsprotocol voor dit type ketels.

Informeren huurders
Al onze huurders met een Agpo Ferroli cv-ketel ontvangen vandaag of morgen (22 of 23 maart) een brief. De mensen met een ketel uit de risico-categorie informeren wij over de vervangingsoperatie. De bedoeling is voor 1 oktober 2019 deze ketels te vervangen. De mensen met een ketel waar geen twijfel over bestaat informeren wij per brief over het belang om mee te werken aan het uitvoeren van het onderhoud.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, neem dan contact op met één van de medewerkers van uw wijkteam.

 

 

 

 

Terug naar overzicht