Ontwerpwedstrijd kunstwerk Overstichtlaan

Ontwerpwedstrijd Woonbedrijf ieder1

Het kantoorpand van Woonbedrijf ieder1 aan de Overstichtlaan inDeventer wordt momenteel verbouwd en verduurzaamd. In de plannen van I’M Architecten is er ruimte gepland voor een toegepast kunstwerk aan de gevel. Het wordt geplaatst als onderdeel van de luifel van de nieuwe entree. De bedachte ruimte is 2.842 x 166 cm. Het is toegestaan een groter deel van de gevel mee te nemen in je ideevorming, alsmede de dichte vlakken boven de raampartijen (zie alle rood gemarkeerde vlakken in document S-200 Ontwerpvraag.pdf). Deze raamvlakken mogen een afwijkende vormgeving hebben ten opzichte van de luifel. Het werk wordt gemonteerd op een achterconstructie van stalen kokers.

Woonbedrijf ieder1 heeft een maatschappelijke taak en in dit kader vinden we het ook belangrijk om startende ontwerpers en kunstenaars de kans te geven zich te profileren. Dus ben je afgestudeerd aan een (kunst) academie en beginnend kunstenaar dan nodigen we je graag uit om een persoonlijke motivatie en je portfolio in te zenden vóór 10 oktober 2020.

Opdracht

Het ontwerp waar we naar op zoek zijn straalt vooral uit waar Woonbedrijf ieder1 voor staat. Daarnaast moet het werk een onderdeel van de architectuur vormen. Tenslotte zoeken we in de materialisatie naar een (semi)transparante vorm waar het licht doorheen kan vallen.

De visie van Woonbedrijf ieder1 is ‘Dicht bij Huis’. Deze visie bestaat uit vier maatschappelijke opgaven en ambities:

  • Wij bieden voldoende betaalbare woningen (kerntaken).
  • Wij zijn er ook voor de volgende generatie (continuïteit).
  • Wij werken begripvol, professioneel en efficiënt (kwaliteit en organisatie).
  • Wij leven samen op deze aarde (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).

Onze klantwaarden zijn:

  • Wij zijn Woonbedrijf ieder1 en wij zijn er voor u.
  • Wij maken van ieder contact een ontmoeting.
  • Wij behandelen iedereen gelijk en hebben aandacht voor uw persoonlijke situatie.
  • Wij handelen bewust, met het oog op morgen.
  • Wij werken samen.
  • Wij horen graag hoe het beter kan.

 

Beoordelingscriteria

We zoeken een ontwerp dat origineel, identiteitsondersteunend en esthetisch verantwoord is. We laten je vrij in het gebruik van kleur, vormgeving en beeld mits het technisch uitvoerbaar is binnen de gestelde grenzen (vertaling van kernwaarden en identiteit van ieder1, passend bij architectuur en transparantie in materialisatie).

Technische instructie

In deze link vind je bestand ‘S-200 Ontwerpvraag.pdf’. Hierin staan de gevelaanzichten met maatvoeringen en artist impressions van het gebouw. Je kunt je motivatie en portfolio sturen via https://m2uur.wetransfer.com of info@m2uur.nl.

 Jury

Na ontvangst zal een jury drie ontwerpers/kunstenaars uitnodigen een schetsontwerp te maken tegen een vergoeding van € 800,-. Uiteindelijk zal één ontwerper gekozen worden om het definitieve ontwerp te maken.

 Vragen

Mocht je vragen over de ontwerpwedstrijd hebt, dan kan je deze mailen aan Freekje Vervoord van M2uur bv: freekje@m2uur.nl

Terug naar overzicht