Onderzoeksresultaten Deventerwegkwartier

Na de renovatie van de 138 woningen in het Deventerwegkwartier blijkt dat veel woningen niet comfortabel aanvoelen. In overleg met de bewonerscommissie Noordveen hebben we samen twee onderzoeken uitgevoerd. Een onderzoek in opdracht van de bewonerscommissie en een onderzoek in opdracht van Woonbedrijf ieder1. Vandaag zijn de huurders van 138 woningen in het Deventerwegkwartier persoonlijk geïnformeerd over de uitkomst van de onderzoeken.

Conclusie

Beide rapporten leveren een gelijke conclusie op. De combinatie van een aantal moderne technieken met de bouwkundige kenmerken van de woning blijkt niet goed uit te pakken. Het nieuwe ventilatiesysteem zorgt voor tochtklachten mede door ‘trek’ via de houtenvloer. De centrale verwarming is niet overal op een goede manier ingeregeld. Diverse ruimten, zoals de nieuwe badkamers die zijn gerealiseerd in de bergingen, zijn niet warm te krijgen.

Wat gaan we doen?
De bewonerscommissie Noordveen, de Woonbond en Woonbedrijf ieder1 overleggen op dit moment over de aanpak voor herstel van het wooncomfort in de woningen. Een belangrijk uitgangspunt van de bewonerscommissie en Woonbedrijf ieder1 is om de werkzaamheden uit te voeren met zo min mogelijk overlast. Voor een deel van de maatregelen moeten we ook in de woning en daarover maken we vooraf afspraken met huurders. Huurders hoeven hun huis niet uit.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met team Bestuurszaken via 088 111 0 222.

Terug naar overzicht