Huurwoning kopen

Soms hebt u de mogelijkheid om uw huurwoning te kopen. Benieuwd of dat bij uw woning ook mogelijk is? Neem dan contact op met Woonbedrijf ieder1.

Veel gevraagd over Huurwoning kopen

Kan ik mijn huurwoning kopen?

Dat ligt eraan waar u woont. Een groot aantal huurwoningen in Deventer en Zutphen is door ons aangewezen voor verkoop. Wij vertellen u graag of uw woning beschikbaar is voor verkoop. Neem hiervoor contact op met de woonmakelaars van Woonbedrijf ieder1 via 088 111 0 222 of mail naar info@ieder1.nl.

Hoe weet ik of ik mijn huurwoning kan kopen?

Wilt u weten of het mogelijk is uw huurwoning te kopen, neemt u contact op met de woonmakelaar van Woonbedrijf ieder1.

Incidenteel schrijven we wel bepaalde groepen woningen aan (bijvoorbeeld versnipperd bezit of laatste appartementen in een VvE)

Ik heb een brief ontvangen dat ik mijn huurwoning kan kopen. Wat nu?

Wanneer uw huurwoning door Woonbedrijf ieder1 wordt geselecteerd voor verkoop ontvangt u hierover een brief. Als bewoner krijgt u de keus: de huurwoning blijven huren of de huurwoning kopen. Wat is de beste keuze? Het hangt uiteraard helemaal af van uw persoonlijke situatie of huren of kopen de beste keuze is voor u. Daarom is het van belang dat u zich goed laat informeren. De woonmakelaars van Woonbedrijf ieder1 kunnen u daarbij helpen. Besluit u uiteindelijk om uw huurwoning te kopen, dan ontvangt u van ons een aanbieding met koopsom. Onderhandelen is niet meer nodig. Zo weet u gelijk waar u aan toe bent.

Moet ik verhuizen als ik mijn huurwoning niet wil kopen?

Heeft u een brief gekregen van Woonbedrijf ieder1 waarin aangegeven wordt dat u uw woning kunt kopen, maar besluit u zelf de woning niet te kopen, dan kunt uiteraard gewoon in de woning blijven wonen. De woning wordt dan pas in verkoop gebracht als u besluit te gaan verhuizen.

Wat is KoopGarant?

In het verleden hebben wij woningen verkocht met KoopGarant. Heeft u bij ons een woning gekocht met KoopGarant en wilt u hier meer informatie over? Raadpleeg de brochure KoopGarant.

 

Kan ik een woning kopen van Woonbedrijf ieder1 als ik geen huurder ben?

Ja dat kan. Woonbedrijf ieder1 verkoopt ook woningen die leegstaan en aangemerkt zijn voor verkoop. Deze kunt u kopen bij de desbetreffende makelaar die de woning voor ons verkoopt. Een hypotheekadviseur kan u adviseren over de hoogte van de vraagprijs die past bij uw inkomen.

Meer vragen (1)