Woning kopen

Woonbedrijf ieder1 verkoopt voormalige huurwoningen en soms bieden wij u ook aan uw eigen woning te kopen. Een huis kopen is een belangrijke stap in uw leven. Voordat u heeft besloten een woning te kopen heeft u lang nagedacht en is er vast veel over gesproken. Wat voor woning wilt u kopen? Waar wilt u wonen? Hoe wilt u de financiële kant regelen? Mocht u vragen hebben, u kunt altijd contact opnemen met onze woonmakelaars. Hebt u interesse om uw eigen huurwoning te kopen, lees daar dan meer over onder "Uw huurwoning kopen".

Veel gevraagd over Woning kopen

Ik wil een woning kopen, hoeveel kan ik lenen?

Benieuwd wat u kan lenen? Met de rekentool van Eigen Huis rekent u dit eenvoudig zelf uit.

Verstrekt Woonbedrijf ieder1 ook hypotheken?

Nee, Woonbedrijf ieder1 verstrekt geen hypotheken. Hiervoor kunt u naar een bank of hypotheekadviseur gaan.

Wat is de Starterslening?

In Deventer en Zutphen worden momenteel geen startersleningen verstrekt. Wij doen er als Woonebdrijf ieder 1 in ieder geval niet meer aan mee. De markt is momenteel dusdanig aangetrokken dat dit niet meer nodig is.

Ik weet nog niet precies hoeveel ik kan lenen. Kan ik me dan toch alvast inschrijven voor een koopwoning?

Wij adviseren u eerst te kijken wat u kan lenen, zodat u gerichter op zoek kunt gaan naar een woning in bijbehorende prijsklasse. Hierdoor kunt u zich beter oriƫnteren en voorkomt u teleurstellingen in een later stadium.

Kan ik een woning kopen van Woonbedrijf ieder1 als ik geen huurder ben?

Ja dat kan. Woonbedrijf ieder1 verkoopt ook woningen die leegstaan en aangemerkt zijn voor verkoop. Deze kunt u kopen bij de desbetreffende makelaar die de woning voor ons verkoopt. Een hypotheekadviseur kan u adviseren over de hoogte van de vraagprijs die past bij uw inkomen.

Krijg ik als huurder korting op een koopwoning van Woonbedrijf ieder1?

In principe niet, maar soms zijn er acties van toepassing voor de zittende huurder.

Wilt u weten of er een actie van toepassing is, neem dan contact op met ons Klantcontactcenter via telefoonnummer 088 111 0 222.

Meer vragen (1)