Vrije sectorwoning huren

Woonbedrijf ieder1 verhuurt ook vrije sectorwoningen. Dat zijn woningen met een huurprijs boven de € 720,42 waarvoor uw inkomen minimaal € 42.437 moet zijn. U hoeft voor deze woningen niet ingeschreven te staan bij Woonkeus Stedendriehoek. Het is voor deze woningen niet mogelijk huurtoeslag aan te vragen.

De vrije sectorwoningen die Woonbedrijf ieder1 verhuurt, worden geadverteerd op www.woonkeus-stedendriehoek.nl. Ziet u een vrije sectorwoning van Woonbedrijf ieder1 waar u interesse in hebt, neem dan contact met ons op via e-mail (info@ieder1.nl) of telefoon (088 111 0 222).

Veel gevraagd over Vrije sectorwoning huren

Wat is een vrije sectorwoning?

Vrije sectorwoningen zijn woningen met een huurprijs boven de € 720,42. Het gaat dan om woningen die Woonbedrijf ieder1 tegen marktwaarde aanbiedt. U kunt op veel van deze woningen direct reageren. Dit betekent dat u niet ingeschreven hoeft te staan bij Woonkeus Stedendriehoek. Als u wel ingeschreven staat, worden niets in mindering gebracht op de wachttijd als u een vrije sectorwoning accepteert. Het is voor deze woningen niet mogelijk huurtoeslag aan te vragen.

Hoe worden vrije sectorwoningen toegewezen?

Bij vrije sectorwoningen verloopt de toewijzing anders dan bij sociale huurwoningen. Bij vrije sectorwoningen is er geen sprake van inschrijftermijn. De mensen die zich als geïnteresseerden melden voor een vrije sectorwoning, worden door Woonbedrijf ieder1 uitgenodigd voor een gesprek of (groeps)bezichtiging. We zoeken voor iedere huurder een passende woning en andersom: voor iedere woning een passende huurder. Het is dus niet zo dat u de woning krijgt toegewezen als u als eerste reageert of als u al lang een woning zoekt.

Let op: voor vrije sectorwoningen geldt dat uw inkomen minimaal € 42.437 moet zijn.

Hoe kan ik laten weten dat ik op zoek ben naar een vrije sectorwoning?

Bent u op zoek naar een vrije sectorwoning, neem dan contact met ons op, ook als u nog geen woning op het oog heeft. U kunt ons bereiken via telefoon 088 111 0 222 en e-mail info@ieder1.nl. Ook kunt u de website www.woonkeus-stedendriehoek.nl

in de gaten houden, hierop publiceren wij de vrijgekomen woningen.

Hoe kom ik in aanmerking voor een vrije sectorwoning?

Een vrije sector woning is een woning met een huurprijs boven de € 720,42. Uw inkomen moet minimaal een bruto jaarinkomen zijn van € 42.437, ongeacht uw gezinssamenstelling. Ziet u op bijvoorbeeld www.woonkeus-stedendriehoek.nl of funda.nl een vrije sectorwoning van Woonbedrijf ieder1 waar u interesse in hebt, neem dan contact met ons op via e-mail (info@ieder1.nl) of telefoon (088 111 0 222).

Ik ben na de bezichtiging van een vrije sectorwoning nog steeds geïnteresseerd en wil mij inschrijven als belangstellende, welke documenten moet ik inleveren?

Mocht u na het bezichtigen nog geïnteresseerd zijn in de woning, dan ontvangt u van ons het belangstellende formulier die wij graag van u ingevuld retour ontvangen samen met de volgende documenten:

  • een kopie geldig legitimatiebewijs
  • een kopie laatste inkomensspecificatie
  • een kopie van uw laatste jaaropgave(n)
  • eventueel een werkgeversverklaring
  • een door uw huidige verhuurder /hypotheek verstrekken ingevulde verhuurder/hypotheekverklaring
  • uittreksel Gemeentelijke Basisadministratie