Inschrijven

Zoekt u een sociale huurwoning? Schrijft u zich dan in als woningzoekende op www.woonkeus-stedendriehoek.nl. Dagelijks verschijnt hier nieuw woningaanbod. Inschrijven kost eenmalig € 30,00. Heeft u een nieuwe woning geaccepteerd via Woonkeus Stedendriehoek? Dan schrijven wij u automatisch weer uit als woningzoekende.

Als woningcorporatie zijn we verplicht om de woningen ‘passend’ te verhuren. Passend betekent: de huurprijs van de woning moet passen bij het inkomen en de grootte van het huishouden van de bewoner(s). Oftewel, het inkomen en de grootte van het huishouden/gezin bepalen voor welke woningen iemand in aanmerking komt. Wilt u weten voor welke woningen u in aanmerking komt, kijk dan op de website van Woonkeus Stedendriehoek.

Veel gevraagd over Inschrijven

Hoe kan ik mij inschrijven bij Woonkeus Stedendriehoek?

Dit kunt u digitaal doen op de website van Woonkeus Stedendriehoek. Dit kost éénmalig 30 euro. U kunt via het inschrijfformulier kiezen voor een eenmalige machting of (alleen bij digitale inschrijving) de betaling per iDEAL te voldoen.

Wanneer uw inschrijving actief is kunt u aan Woonkeus Stedendriehoek laten weten dat u een gepubliceerde woning graag wilt huren via de website (knop "reageren" onder de gewenste woningadvertentie aanklikken). Bij elke advertentie staat aangegeven tot wanneer u kunt reageren.  Dagelijks week worden nieuwe woningen gepubliceerd.

U krijgt per e-mail bericht van de woningcorporatie wanneer aan u (als eerste) de woning van uw keuze wordt aangeboden. U kunt op www.woonkeus-stedendriehoek.nl

inloggen bij ‘Mijn Woonkeus’ om te zien op welke positie u bent geëindigd. U kunt maximaal drie lopende reacties plaatsen op geadverteerde woningen. Als u op drie woningen heeft gereageerd, dan staat op de website aangegeven wanneer u weer kunt reageren op een woning. Bij 'direct te huur'-woningen verschilt de reactietermijn per woning.

Wij zijn verplicht woningen passend toe te wijzen. Dat betekent: de huurprijs van de woning moet passen bij uw inkomen en de samenstelling van het huishouden. Op de website van Woonkeus Stedendriehoek kunt u via de button 'passend aanbod' zien welke woningen dat zijn, dat is namelijk gekoppeld aan uw inschrijfgegevens.

Wat is een inkomensverklaring en hoe kan ik dit aanvragen?

In verband met de inkomensregeling die door het Rijk is opgelegd, zijn wij verplicht om uw inkomensgegevens te controleren. Woonbedrijf ieder1 controleert dit aan de hand van een inkomensverklaring van de Belastingdienst: de Verklaring Geregistreerd Inkomen (voormalig IB60-formulier / IBRI formulier). Zorgt u ervoor dat u de inkomensverklaring aanvraagt (voor uzelf en ook voor een evt. partner/medebewoner) en in huis heeft, voordat u reageert op een woning. U kunt het formulier aanvragen bij de Belastingdienst via telefoonnummer 0800 - 0543. Houd uw BSN-nummer bij de hand. Het duurt circa 5 werkdagen voordat u het formulier in huis heeft.

Mag ik twee keer ingeschreven staan als woningzoekende?

Nee. Dezelfde persoon kan niet twee keer zijn ingeschreven. Op één adres kunnen wel meerdere mensen ingeschreven staan