Sociale huurwoning huren

Woonbedrijf ieder1 verhuurt woningen in verschillende prijsklassen. Tot een maandelijke huurprijs van € 737,14 is het mogelijk bij de Belastingdienst huurtoeslag aan te vragen. Dit noemen we sociale huurwoningen. Om te kunnen reageren op onze sociale huurwoningen is het van belang dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij Woonkeus Stedendriehoek. Op de website van Woonkeus Stedendriehoek vindt u ook het actuele aanbod van huurwoningen.

Waarom de grens bij € 737,14?

Voor woningen onder de € 737,14 is het (afhankelijk van uw inkomen, vermogen en gezinssamenstelling) mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Daardoor zijn dit de ‘goedkope’ woningen van de corporatie. Er is altijd meer vraag naar goedkope woningen, dan dat er goedkope woningen worden aangeboden. Daarom werken corporaties in de regio samen om ervoor te zorgen dat de goedkope woningen eerlijk worden verdeeld. Als u tussen de 18 en 23 jaar bent, dan kunt u alleen huurtoeslag aanvragen bij een maximale subsidiabele huur van € 432,51 .

Let op: passend toewijzen

Corporaties zijn sinds 1 december 2015 verplicht om de woningen ‘passend’ te verhuren. Passend betekent: de huurprijs van de woning moet passen bij het inkomen en de grootte van het huishouden van de bewoner(s). Oftewel, het inkomen en de grootte van het huishouden/gezin bepalen voor welke woningen iemand in aanmerking komt. Wilt u weten voor welke woningen u in aanmerking komt, kijk dan op de website van Woonkeus Stedendriehoek.

Inkomensverklaring

In verband met de inkomensregeling die door het Rijk is opgelegd, zijn wij verplicht om vanaf heden uw inkomensgegevens te controleren. Woonbedrijf ieder1 controleert dit aan de hand van een inkomensverklaring van de Belastingdienst: Verklaring Geregistreerd Inkomen (voorheen IB60-formulier of IBRI formulier). Zorgt u ervoor dat u de inkomensverklaring tijdig aanvraagt (voor uzelf en ook voor een eventueel partner/medebewoner) en in huis heeft, voordat u reageert op een woning. U kunt het Iformulier aanvragen bij de Belastingdienst via telefoonnummer 0800 0543. Houd uw BSN-nummer bij de hand.