Accepteren van een woning

Wanneer u een woning krijgt aangeboden, ontvangt u hier over per email een bericht en kunt u een afspraak maken om de woning te bezichtigen. Hierna besluit u of u de woning wilt huren. Als uw acceptatie na controle in orde is, krijgt u een uitnodiging voor het tekenen van de huurovereenkomst en verwelkomen we u als huurder van Woonbedrijf ieder1.

Veel gevraagd over Accepteren van een woning

Wat gebeurt er als ik een woning toegewezen heb gekregen?

Wanneer u een woning krijgt aangeboden, ontvangt u hiervan bericht en kunt u een afspraak maken om de woning te bezichtigen. Hierna besluit u of u de woning wilt huren. Als uw acceptatie na controle in orde is, krijgt u een uitnodiging voor het tekenen van de huurovereenkomst en verwelkomen we u als huurder van Woonbedrijf ieder1!

Hoeveel tijd krijg ik om te beslissen als mij een woning wordt aangeboden?

U heeft 3 werkdagen om te beslissen of u de woning wel of niet accepteert. U wordt verzocht zelf een afspraak te maken met de huidige huurder van de huurwoning als u de woning eerst wilt bekijken. In sommige gevallen wordt er een afspraak gemaakt met meerdere geïnteresseerden. Bij deze groepsbezichtiging moet u tijdens de bezichtiging direct beslissen.

Hoe kan ik een woning accepteren?

Dat kunt u doen door het acceptatieformulier terug te mailen. Vergeet hier niet de gevraagde documenten aan toe te voegen (zoals ID, inkomensverklaring en verhuurdersverklaring). Per post kan uiteraard ook, voeg ook dan de gevraagde documenten toe.

Wat is een inkomensverklaring en hoe kan ik dit aanvragen?

In verband met de inkomensregeling die door het Rijk is opgelegd, zijn wij verplicht om uw inkomensgegevens te controleren. Woonbedrijf ieder1 controleert dit aan de hand van een inkomensverklaring van de Belastingdienst: de Verklaring Geregistreerd Inkomen (voormalig IB60-formulier / IBRI formulier). Zorgt u ervoor dat u de inkomensverklaring aanvraagt (voor uzelf en ook voor een evt. partner/medebewoner) en in huis heeft, voordat u reageert op een woning. U kunt het formulier aanvragen bij de Belastingdienst via telefoonnummer 0800 - 0543. Houd uw BSN-nummer bij de hand. Het duurt circa 5 werkdagen voordat u het formulier in huis heeft.

Wanneer mag ik de woning gaan bezichtigen?

In de aanbiedingsbrief staat een telefoonnummer van de huidige huurder. In overleg met de huidige huurder kunt u de woning zelf bezichtigen. Doe dit zo snel mogelijk, want Woonbedrijf ieder1 wil binnen 3 werkdagen van u horen of u de woning wel of niet accepteert. Bij een groepsbezichtiging staat een datum en tijdstip voor bezichtiging in de brief , op dit tijdstip heeft u dan de afspraak voor bezichtiging in de woning. Hier zal een verhuurmedewerker van Woonbedrijf ieder1 bij aanwezig zijn. 

Wat kan ik doen als ik geen afspraak voor een bezichtiging kan maken met de vertrekkende huurder?

Neemt u dan binnen 3 werkdagen contact op met Woonbedrijf ieder1 via telefoonnummer 088 111 0 222.

Wanneer krijg ik de sleutels van mijn woning?

Daar maakt uw contactpersoon bij Woonbedrijf ieder1 een afspraak met u over.

Wanneer teken ik het huurcontract?

Als de datum bekend is waarop uw huurcontract zal ingaan, plannen we met u een afspraak in voor de ondertekening. Hoe snel dit kan plaatsvinden is afhankelijk van de werkzaamheden die nog moeten worden uitgevoerd in de woning.

Is de woning helemaal klaar als ik erin kom?

Woonbedrijf ieder1 streeft ernaar de woning helemaal klaar op te leveren.

Ik heb iets overgenomen, maar het is weg. Wat doe ik nu?

U heeft een getekende overnameverklaring met de vertrokken huurder. Neem contact op met de vertrokken huurder met wie u de overeenkomst heeft gesloten.

Meer vragen (5)