Zelf aanpassen

Wilt u uw woning toch liever iets anders inrichten? Wilt u bijvoorbeeld een afzuigkap in uw keuken of denkt u aan een vaatwasmachine-aansluiting? Woonbedrijf ieder1 denkt graag met u mee over aanpassingen aan uw woning. Voordat u gaat aanpassen, is het belangrijk dat u altijd eerst schriftelijk toestemming vraagt aan Woonbedrijf ieder1.

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1: aanvragen

 Wilt u een aanpassing aan uw woning aanvragen, dan is hiervoor het standaard aanvraagformulier ‘Aanpassing aan uw woning’ beschikbaar. Wij zullen uw aanvraag eerst toetsen aan de eisen van veiligheid en kwaliteit, de omvang en de locatie van de veranderingen (in en om de woning). Indien nodig, wordt er contact met u opgenomen en komen we bij u thuis kijken.

Stap 2: toestemming of niet

Binnen 8 weken ontvangt u van ons een bevestigingsbrief waarin wordt aangegeven of u wel of geen toestemming krijgt voor de aanpassing. Het is goed om te weten dat aanpassingen aan het casco van uw woning niet zijn toegestaan. 

Stap 3: uitvoering na toestemming

Als u schriftelijk toestemming krijgt om de aanpassing uit te (laten) voeren, staat in de deze bevestigingsbrief precies waar u rekening mee moet houden tijdens de uitvoering. Ook leggen wij in deze brief vast welke voorwaarden gelden voor de aanpassing en onder welke voorwaarden de aanpassing mag blijven zitten als u verhuist.