Ongedierte

Heeft u ongedierte in uw woning of woonomgeving? Soms kan Woonbedrijf ieder1 iets voor u betekenen. In veel gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. U kunt via internet zoeken naar tips of een professionele ongediertebestrijder. Ook verkopen bouwmarkten vaak middelen om ongedierte te bestriijden.

Veel gevraagd over Ongedierte

Wat moet ik doen als ik last heb van een plaag van vlooien, ovenvisjes, kakkerlakken of faraomieren?

Zit de plaag in uw woning, tuin of berging? Dan kan Woonbedrijf ieder1 u niet helpen. Wij adviseren u om het ongedierte te bestrijden met middelen die daarvoor te koop zijn of om de ongediertebestrijding te bellen: Circulus Berkel (www.circulus-berkel.nl en telefoonnummer 0900 9552). Houdt u er rekening mee dat er kosten zijn verbonden aan ongediertebestrijding. Kijk ook eens op de website www.meldpuntongedierte.nl voor meer informatie over ongedierte en de bestrijding ervan.

Hangt het wespennest in een algemene ruimte, bijvoorbeeld op de galerij van een flat? Neemt u dan contact op met Woonbedrijf ieder1. Ook als de plaag van vlooien, ovenvisjes of kakerlakken zich over meerdere woningen heeft verspreid, vragen wij u om contact op nemen met Woonbedrijf ieder1.

 

 

Wat moet ik doen als ik last heb van steenmarters?

Woonbedrijf ieder1 kan in sommige gevallen  helpen om maatregelen te treffen in of om uw woning om de steenmarters te weren. Geef de overlast dan zo snel mogelijk door aan Woonbedrijf ieder1. Steenmarters mogen niet bestreden worden, enkel geweerd. In bepaalde bewoonde gebieden leven steenmarters. Ze vestigen zich vaak op zolder achter het dakbeschot en maken daar een nest in de isolatie. Afgezien van het lawaai zijn er verder geen bezwaren om het huis met steenmarters te delen. Ze kunnen de boel echter wel vervuilen met hun uitwerpselen en de restanten van hun buit, dit kan geuroverlast veroorzaken. Ook kunnen ze het isolatiemateriaal beschadigen als ze er hun nest mee inrichten.

zie ook onze folder met informatie: infoblad steenmarters

Wat moet ik doen als ik last heb van duiven?

Woonbedrijf ieder1 kan u hierbij helaas niet helpen. Duiven mogen niet bestreden worden, enkel geweerd. Hiervoor is divers materiaal verkrijgbaar dat geïnstalleerd kan worden op de plek waar ze niet gewenst zijn. Ga hiervoor op zoek naar een daarin gespecialiseerd bedrijf.

Wat moet ik doen als ik last heb van mollen?

Woonbedrijf ieder1 kan u hierbij helaas niet helpen. De meest doeltreffende manier is het plaatsen van mollenklemmen. Probeer ze te plaatsen in de meest belopen gangen. Maak de klem geurvrij, dus gebruik handschoenen en zorg dat er geen daglicht bij kan. Lukt dit niet, dan kan er een professionele mollenvanger u misschien helpen.

Wat moet ik doen als ik last heb van spitsmuizen?

Woonbedrijf ieder1 kan helpen u om maatregelen te treffen in of om uw woning om de spitsmuizen te weren. Geef de overlast dan zo snel mogelijk door aan Woonbedrijf ieder1. Spitsmuizen mogen niet bestreden worden, enkel geweerd. Spitsmuizen zijn vooral te herkennen aan de spitse snuit die ze hebben. Daarnaast hebben ze niet de kraalogen die huis- en bosmuizen hebben. De ogen van de spitsmuis zijn erg klein waardoor het zicht ook veel minder is. De aanwezigheid van spitsmuizen in huis wordt vaak verraden door de stank die ze veroorzaken. Het is een typische indringende kruidige geur (muskusgeur) die ze afscheiden uit hun klieren om hun territorium af te bakenen.