Bij overlijden

Er is iemand overleden. Een verdrietige tijd waarin de nabestaanden veel moeten regelen. Onderstaande informatie kunt u wellicht helpen daarbij. Maar neemt u ook gerust contact met ons op zodat wij u kunnen vertellen waar u aan moet denken.

Veel gevraagd over Bij overlijden

Mijn partner is overleden, wat moet ik regelen?

U moet in deze moeilijke tijd helaas veel regelen. Als verhuurder zouden we graag een akte van overlijden ontvangen, samen met uw eigen legitimatie. Zo kunnen we controleren of er sprake is van hoofd- of medehuurderschap in het huurcontract. Als u niet meegetekend hebt in het huurcontract en geen geregistreerd partner of getrouwd was, dan staat u bij ons na overlijden van de hoofdhuurder niet geregistreerd. Neem in dat geval contact met ons op. U kunt ons mailen op info@ieder1.nl. Tussen 8.30 en 17.00 uur kunt u ons bellen op telefoonnummer 088 111 0 222. Voor hulp in noodsituaties kunt u ook buiten kantoortijden dit nummer bellen. U wordt dan doorgeschakeld naar onze storingsdienst. Of bezoek tussen 8.30 en 17.00 uur één van onze klantvestigingen aan de Overstichtlaan 2 in Deventer of de Piet Heinstraat 25 in Zutphen.

Ik ben nabestaande van een huurder die is overleden, wat moet ik doen als de huur moet worden opgezegd?

U heeft een dierbare verloren. Een verdrietige tijd waarin u veel zaken van de overledene moet afhandelen, zoals het opzeggen van de huur. Nabestaanden kunnen het formulier huuropzegging bij overlijden gebruiken. Om de opzegging te kunnen verwerken, hebben we een akte van overlijden nodig.

Ik woon bij iemand in. De hoofdhuurder verlaat de woning of overlijdt. Kan ik nu het huurcontract overnemen?

Woont u bij iemand in, maar staat u niet op het huurcontract als medehuurder, dan heeft u geen recht op de woning. U kunt het huurcontract helaas niet overnemen.

Wat gebeurt er als een huurder overlijdt en er niemand achterblijft in de woning?

De erfgenamen kunnen de huur opzeggen door een reguliere huuropzegging te voorzien van een kopie van de acte van overlijden. De voor- en eindinspectie worden vervolgens met de erfgenamen afgehandeld.


  

Als de hoofdhuurder overlijdt, kan ik als medehuurder het huurcontract overnemen?

Ja, u heeft immers als medehuurder dezelfde rechten en plichten. Bent u geen medehuurder, maar woont u wel in, dan kunt u het contract niet overnemen.