Huur opzeggen

U kunt de huur digitaal, via post, e-mail of aan de balie komen opzeggen. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is een maand. De opzegtermijn staat in uw huurovereenkomst. Bij het opzeggen van de huur en verhuizen komt heel wat kijken. In al die drukte kunnen wij ons voorstellen dat u het overzicht snel kwijtraakt. Daarom vindt u op deze pagina de verschillende stappen die u doorloopt:

Stap 1: De huur opzeggen
Stap 2: Vooropname
Stap 3: Eindopname

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Wat is een woningopname?

Wat is een woningopname?

Wanneer u de huur van uw woning opzegt wordt er een afspraak met u gemaakt voor een woningopname. Tijdens de woningopname bespreekt de wijkteam medewerker samen met u hoe en wanneer u de woning aan ons overdraagt.  Daarnaast bespreekt de medewerker samen met u wat de mogelijkheden zijn voor wat betreft het aanbieden van overname zaken aan een mogelijke nieuwe huurder.

 

Hoe zeg ik mijn huur op?

U kunt uw huur elke werkdag van de maand schriftelijk opzeggen, altijd minimaal één maand van tevoren en maximaal drie maanden van te voren. U kunt de huur op 3 manieren opzeggen:

1] Schriftelijk. U stuurt Woonbedrijf ieder1 een ingevuld formulier huuropzegging, Postbus 888, 7400 AW Deventer. U kunt uw opzegging aangetekend versturen. U weet dan zeker dat Woonbedrijf ieder1 uw brief heeft ontvangen.

2] Persoonlijk. U komt naar de balie van uw klantvestiging en vult ter plekke een formulier huuropzegging in. Tussen 8.30 en 17.00 uur kunt u terecht bij onze klantvestigingen aan de Overstichtlaan 2 in Deventer en de Piet Heinstraat 25 in Zutphen.

3) Digitaal. U print uw opzeggingsbrief en zet daar uw handtekening en eventueel die van uw medehuurder op. De brief kunt u scannen of u maakt er een goede scherpe foto van met uw mobiele telefoon. Dat bestand stuurt u per e-mail naar info@ieder1.nl onder vermelding van: opzegging en uw huidige adres. 

 

Wat is mijn opzegtermijn?

U kunt uw huur elke werkdag van de maand schriftelijk opzeggen, altijd minimaal één maand, maximaal drie maanden van te voren. Voorbeeld: Als u tot 12 februari huur wilt betalen, zorgt u ervoor dat wij de laatste werkdag vóór 12 januari de opzegging binnen hebben. De laatste huurdag kan niet in het weekend of op een feestdag zijn.

U betaalt de huur tot en met de laatste huurdag, in dit voorbeeld dus tot en met 12 februari.

 

 

 

Ik wil verhuizen. Wat moet ik regelen?

U gaat verhuizen, daar komt altijd veel bij kijken. Als u van plan bent te verhuizen, doorloopt u drie stappen. Stap 1: de huur opzeggen. Stap 2: de woningopname. Stap 3: het inleveren van de sleutels.

Hoe moet ik de woning achterlaten als ik ga verhuizen?

Als u bij Woonbedrijf ieder1 aangeeft dat u gaat verhuizen, zal een medewerker van Woonbedrijf ieder1 een voorinspectie uitvoeren. Er wordt dan samen met u gekeken naar de woning en afspraken met u gemaakt over hoe u de woning zal achterlaten. In de Algemene richtlijnen voor het opleveren van uw woning vindt u hier algemene informatie over.

Kan ik spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder?

Ja, dat kan. Als er een nieuwe huurder is gevonden voordat u uw woning verlaat, kunt u deze nieuwe huurder ook vragen om zaken over te nemen. Met de nieuwe huurder legt u de afspraken hiervoor vast op het overdrachtsformulier dat u van Woonbedrijf ieder1 ontvangt.

Ik wil de huur van mijn garage opzeggen, hoe werkt dat?

U kunt uw huur elke werkdag van de maand schriftelijk opzeggen, altijd minimaal één maand van tevoren. U kunt de huur op 3 manieren opzeggen:

1. Schriftelijk. U stuurt Woonbedrijf ieder1 een ingevuld formulier huuropzegging garage of u stuurt zelf een brief aan Postbus 888, 7400 AW Deventer. U kunt uw opzegging aangetekend versturen. U weet dan zeker dat Woonbedrijf ieder1 uw brief heeft ontvangen.

2. Persoonlijk. U komt naar de balie van uw klantvestiging en vult ter plekke een in. Tussen 8.30 en 17.00 uur kunt u terecht bij onze klantvestigingen aan de Overstichtlaan 2 in Deventer en de Piet Heinstraat 25 in Zutphen.

3. Digitaal. U print uw opzeggingsbrief en zet daar uw handtekening en eventueel die van uw medehuurder op. De brief kunt u scannen of u maakt er een goede scherpe foto van met uw mobiele telefoon. Dat bestand stuurt u per e-mail naar info@ieder1.nl onder vermelding van 'Opzegging' en uw huidige adres.

Als uw schriftelijke huuropzegging bij ons binnenkomt, worden de gegevens verwerkt. U krijgt een schriftelijke bevestiging van deze opzegging. Bij een garage doen we geen asbestinventarisatie.

Oplevering

Er wordt geen afspraak meer met u gemaakt voor een eindopname.
U dient de garage (of andere gehuurde ruimte) geheel leeg te maken en in goede staat op te leveren. Na het inleveren van de sleutel controleren wij of hieraan voldaan is.

Ik ben nabestaande van een huurder die is overleden, wat moet ik doen als de huur moet worden opgezegd?

U heeft een dierbare verloren. Een verdrietige tijd waarin u veel zaken van de overledene moet afhandelen, zoals het opzeggen van de huur. Nabestaanden kunnen het formulier huuropzegging bij overlijden gebruiken. Om de opzegging te kunnen verwerken, hebben we een akte van overlijden nodig.

Wat gebeurt er als een huurder overlijdt en er niemand achterblijft in de woning?

De erfgenamen kunnen de huur opzeggen door een reguliere huuropzegging te voorzien van een kopie van de acte van overlijden. De voor- en eindinspectie worden vervolgens met de erfgenamen afgehandeld.


  

Meer vragen (4)